Seleccionar página

La lluna fotografiada amb un mòbil

Cada cop és més difícil poder veure amb claredat el cel per la nit. La contaminació lumínica és un problema de primera magnitud que ens impedeix gaudir d’aquest espectacle que ha estat sempre a l’abast dels nostres avantpassats.

Estic segur que tots hem vist les imatges nocturnes de la terra des de l’espai on apareixen les llums de les nostres ciutats. Aquesta és la llum que ens impedeix veure el cel.

La terra de nit il·luminada

La terra de nit il·luminada

Tot i això, avui en dia encara podem veure la lluna, i si parem atenció, podrem apreciar els detalls que ens ofereix. Veiem una esfera molt lluminosa, amb diferents colors però poca cosa més.

Així que fa unes setmanes vaig decidir acoblar el meu mòbil a un senzill telescopi per poder capturar les muntanyes i valls de la lluna.

Aquest és el resultat:

La lluna fotografiada amb un mòbil

La lluna fotografiada amb un mòbil

Podem veure que en absolut és llisa, sinó que està plena de cràters donat que no té atmosfera que els freni ni activitat de cap tipus a la superfície per amagar-los.

Un bon moment per observar la lluna és quan tenim mitja lluna al cel. En aquest moment, el sol l’està il·luminant perpendicular a nosaltres, i per tant podrem veure les muntanyes  i la projecció de les seves ombres.

Aquest efecte el veurem amb més claredat al terminador, que és el punt on acaba la zona il·luminada i comença la zona d’ombra.

Fins aviat